Cum imprastie autoritatile bani pentru deszapezire, in asteptarea celei mai grele ierni din ultimii 100 de ani

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 14:38
2375 citiri
Cum imprastie autoritatile bani pentru deszapezire, in asteptarea celei mai grele ierni din ultimii 100 de ani

Autoritatile locale au deschis inca din vara sezonul licitatiilor pentru serviciile de deszapezire pentru aceasta iarna. De altfel, graba pentru cheltuirea celor cateva milioane de euro este justificata, daca luam in calcul prognozele meteorologilor europeni, care avertizeaza ca ne asteapta cea mai grea iarna din ultimii 100 de ani. Business24 prezinta lista celor mai harnice judete in privinta pregatirilor pentru iarna.

Mangalia este primul oras din tara care a luat masuri, in acest an, pentru deszapezirea drumurilor. Mai exact, la jumatatea lunii iulie, autoritatile locale au concesionat gestiunea serviciului public de salubrizare pe raza municipiului, pentru suma de 12 milioane de lei. Firma castigatoare se numeste Polaris M Holding.

Si judetul Mehedinti a atribuit, la sfarsitul lunii iulie, un contract pentru servicii de deszapezire. Mai exact, autoritatile locale vor plati 61 de milioane de lei firmelor Alpha Construct Sistem si Via Vita Constructii, pentru "Realizarea lucrarilor si prestarea serviciilor de intretinere curenta iarna - vara a drumurilor judetene din judetul Mehedinti, pentru perioada 2013 - 2016".

Orasele Bistrita, Resita si cateva comune din judetele Botosani, Sibiu, Cluj au atribuit deja contracte de deszapezire, in timp ce majoritatea licitatiilor pentru astfel de servicii sunt, in prezent, in desfasurare.

Astfel, Argesul pune la bataie 390.000 de lei pentru achizitia de sare industriala, iar municipiul Iasi este dispus sa plateasca 16 milioane de lei pentru intretinerea drumurilor pe timp de iarna in perioada 2013-2016.

In Moldova si Dobrogea nu prea se inghesuie firmele de deszapezire

Si CNADNR a organizat licitatii pentru atribuirea contractelor de deszapezire in prima parte a lunii septembrie, estimand ca va achita aproape 800 de milioane de lei, fara TVA pentru curatarea drumurilor nationale, pe timp de iarna, in perioada 2013-2015. In ciuda sumelor care se afla in joc, firmele de deszapezire nu s-au inghesuit sa liciteze pentru regiunile cu clima mai severa.

Compania Nationala de Drumuri ofera cele mai mari sume pentru judetele Iasi (109 milioane de lei) si Constanta (105 milioane de lei). In ciuda sumelor care se afla in joc, in regiunile cu clima mai severa, acolo unde in fiecare iarna cad cantitati importante de precipitatii, nicio firma de deszapezire nu s-a oferit sa liciteze. Judetele care au ramas descoperite pana in prezent sunt Constanta, Tulcea, Vrancea, Galati, Braila si Bacau.

CNADNR are in administrare aproximativ 550 de kilometri de autostrada, inclusiv variante de ocolire, si peste 15.000 de kilometri de drumuri nationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deszapezire 2013, #contracte deszapezire, #firme deszapezire , #Administratia strazilor