Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coplata medicala va fi o suma fixa la nivelul salariului pacientului

Coplata medicala va fi o suma fixa la nivelul salariului pacientului


Coplata pentru serviciile medicale a fost stabilita la o suma fixa care nu poate sa depaseasca 1/12 din venitul anual al pacientului, a declarat secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Irimie.

"Trebuie sa tinem seama de faptul ca sunt persoane care au venit sub cel minim pe economie. Va fi o suma care sa nu creeze inechitati" a subliniat secretarul de stat.

Coplata se face atunci cand pacientul merge la medic, nu inainte.

Irimie a facut referire si la faptul ca sunt categorii care sunt scutite de coplata, respectiv pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei, copiii, studentii bolnavii cu boli cronice pentru afectiunea de baza.

Coplata este pentru cei care sunt in relatii cu casa de asigurari nu pentru cei privati a precizat secretarul de stat, adaugand ca pentru norme sunt la dispozitie 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial. Acestea vor fi finalizate, cel mai probabil, la sfarsitul lunii ianuarie

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1996 ori