Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turism: Pensiunile, obligate sa faca reduceri persoanelor blocate in trafic

Turism: Pensiunile, obligate sa faca reduceri persoanelor blocate in trafic


Structurile de primire turistica membre ale FPTR vor acorda mese si bauturi calde gratuite, dar si adapost in situatiile urgente si o reducere de 50% din valoarea cazarii pentru persoanele care au ramas blocate din cauza viscolului.

"Este o situatie de urgenta, avem turisti blocati pe drumuri de mai bine de 20 de ore la care echipele de interventie nu au putut ajunge deoarece continua sa viscoleasca. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu spijinul generos al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, vor acorda ajutor acestor persoane aflate in nevoie, o masa calda, bauturi calde gratuite si un loc unde se pot incalzi".

"Oamenii trebuie sa stie ca se pot adaposti in structurile de primire turistica membre ale FPTR. Apelam la solidaritatea intregii industrii a turismului si ii rugam sa ajute oamenii aflati in nevoie", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Bogdan Oprea.

Cheltuielile generate de aceasta masura de ajutor vor fi suportate integral din bugetul Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Persoanele aflate in situatii de urgenta care doresc sa beneficieze de sprijinul acordat de MDRT si FPTR pot apela nonstop si gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82, iar operatorii ii vor indruma spre cea mai apropiata structura de primire turistica unde li se va acorda ajutor.

In plus, MDRT a instaurat mobilizarea generala a comandamentelor de iarna, care sunt pregatite sa intervina pentru protectia si salvarea turistilor si a celor care practica sporturile de iarna.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1389 ori