Teodor Baconschi: Rezultatele recensamantului - un dus rece in plina iarna

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 13:45
1966 citiri
Teodor Baconschi: Rezultatele recensamantului - un dus rece in plina iarna

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi declara, intr-o postare pe blog, ca rezultatele partiale ale recensamantului reprezinta un semnal de alarma in legatura cu "diminuarea dureroasa" a poporului roman si, ca urmare, este necesar sa se gandeasca viitorul pe termen lung al natiunii.

"Suntem putin peste 19 milioane, cifra din 1966. In 2050, conform estimarilor sociologice, vom fi circa 15 milioane, iar la sfarsitul veacului Romania isi va injumatati populatia actuala. Semnalul de alarma real al acestui inceput de an priveste diminuarea dureroasa a poporului roman", sustine Baconschi.

Teodor Baconschi a subliniat ca declinul demografic inseamna imbatranirea populatiei, dezechilibrarea balantei dintre angajati si inactivi, recesiune economica, sisteme de pensii, asigurari medicale si sociale nesustenabile.

"Criza demografica, economica sau cea politica sunt insa doar aspecte ale crizei morale in care ne zbatem de decenii bune. Proiectul Romania a fost parcelat, vandut pe bucati sau privatizat in milioane de replici individuale", mai spune Baconschi.

#recensamant 2011 Romania, #populatie Romania 2011, #Baconschi recesamant 2011 Romania , #Administratia Publica