Senatul a hotarat ca Germania nu are nicio datorie istorica fata de Romania

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 13:14
3302 citiri
Senatul a hotarat ca Germania nu are nicio datorie istorica fata de Romania

Plenul Senatului a respins joi propunerea de infiintare a Comisiei speciale privind problematica datoriei istorice a Germaniei catre Romania, cu 65 de voturi impotriva, 41 de voturi pentru si trei abtineri, dupa ce presedintele camerei, Vasile Blaga, a anuntat punctul de vedere al BNR.

Vasile Blaga a precizat in plen ca le-a transmis miercuri seara senatorilor un punct de vedere primit de la Directia juridica a BNR. "In completarea scrisorii noastre din 16.07.2010, va informam ca au fost identificate documente suplimentare in legatura cu problematica supusa atentiei de catre dvs, prin adresa din 17 iulie 2010."

Din analiza acestora, nu rezulta insa existenta unei creante a BNR fata de Casa germana de compensatie", a citit Blaga din documentul trimis de BNR. "Va spun doar o parere personala, daca ar fi existat o marca, cred ca vechiul regim nu ezita s-o recupereze. Dar, in sfarsit, o s-o supun votului dvs", a adaugat presedintele Senatului.

Problema infiintarii comisiei speciale a fost amanata in mod succesiv in plenul Senatului, la ultimele sedinte, deoarece liderii de grupuri parlamentare nu au ajuns la un punct de vedere comun pe acest subiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorie Germania, #Romania bani Germania , #Administratia Publica