Proteste Bucuresti: Bilantul pagubelor - 270.000 euro

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 17:18
3266 citiri
Proteste Bucuresti: Bilantul pagubelor - 270.000 euro

Pagubele inregistrate in timpul protestelor din Bucuresti se ridica la 270.000 de euro, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

In cursul protestelor care au avut loc duminica seara in Capitala politistii din Directiei Generale de Politie Locala si Control au constatat mai multe distrugeri in zona Pietei Unirii si a Centrului istoric, unde au fost sparte geamurile la trei filiale de banci, vandalizate doua bancomate, avariate cinci masini, dintre care doua ale politiei locale si distruse gardurile metalice pe intreaga lungime a Bulevardului I.C. Bratianu.

Edilul a precizat ca a fost refacut cablul de electricitate distrus de la Piata Unirii iar de marti au inceput sa functioneze toate semafoarele din zona.

De asemenea, au mai fost reparate si scarile din fata teatrului National, care fusesera partial distruse in timpul manifestatiei.

Aproximativ 6 kilometri de strazi din centrul Capitalei au fost vandalizate in timpul protestului de duminica seara in zona Piata Universitatii-Piata Unirii, C.I. Bratianu, Centrul istoric, a declarat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Vorbim despre distrugeri de garduri metalice, de aliniamente stradale, vitrine sparte, tonete Vodafone si de eliberare a biletelor RATB, statii RATB distruse, fire electrice rupte si nefunctionarea iluminatului public in zona C.I. Bratianu", a precizat primarul general la Comandamentul privind evaluarea si masurile ce se impun pentru eliminarea efectelor distrugerilor din timpul evenimentelor de duminica seara.

In timpul protestelor au fost sparte geamurile la 11 societati comerciale, au fost distruse sase semafoare

Au mai fost sparte geamurile la 11 societati comerciale, distruse sase semafoare (Corneliu Coposu si I.C. Bratianu), a fost vandalizat infochioscul din zona Hanului Manuc, opt statii RATB, patru chioscuri de ziare si au fost distruse cosurile de gunoi si bancile de lemn de pe I.C. Bratianu si alte zone centrale ale Capitalei.

Pavajul a fost distrus pe opt dintre strazile aflate pe Smardan, Sf. Dumitru, Teatrul National Bucuresti, Ion Ghica, Cavafii Vechi, Nicolae Balcescu si Stravopoleos. S-a mai constatat distrugerea stalpilor de iluminat din zona Curtea Veche, precum si a celor din fata magazinului Unirea si de pe Edgar Quinet.

Pe Splaiul Unirii a fost vandalizat un ATM de cartele telefonice, precum si o cabina telefonica iar pe str. Selari a fost devastat gardul de fier al santierului arheologic si o cabina a postului de politie locala.

Au fost devastate mai multe indicatoare rutiere si patru vagoane de tramvai

Potrivit aceluiasi raport, a fost incendiat un panou publicitar de la intersectia bulevardelor Corneliu Coposu si I.C. Bratianu si au fost devastate mai multe indicatoare rutiere si o baraca pentru muncitori.

Au fost deteriorate semne de circulatie iar o camera video de monitorizare din Pasajul Universitatii a fost distrusa.

Conform responsabililor RATB, au fost avariate patru vagoane de tramvai si a fost spart geamul cabinei de vanzare RATB de la Sf. Gheorghe.

#proteste Bucuresti pagube, #bilant pagube proteste Bucuresti, #vandalizari proteste Bucuresti, #greva Bucuresti , #Administratia Publica