Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nu toti bugetarii au liber in 2 si 3 mai. Vezi cine se va duce la serviciu joi si vineri!

Nu toti bugetarii au liber in 2 si 3 mai. Vezi cine se va duce la serviciu joi si vineri!


Zilele de 2 si 3 mai 2013 au fost declarate nelucratoare pentru personalul din sectorul bugetar, potrivit unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.

Astfel, calculand si weekend-ul, bugetarii se vor bucura de nu mai putin de 6 zile libere, avand in vedere ca 1, 5 si 6 mai sunt oricum nelucratoare, conform Codului Muncii. Pe de alta parte, sunt si cateva categorii de bugetari care nu beneficiaza de aceasta mini-vacanta.

Astfel, actul normativ prevede ca zilele libere NU se vor acorda in cazul locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

De asemenea, zilele libere nu se acorda nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in 2 si 3 mai si nici participantilor in aceste procese.

Cititi continuare articolului pe Avocatnet

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1323 ori