Noul contractul cadru pentru asistenta medicala, amanat de Ministerul Sanatatii

Luni, 25 Februarie 2013, ora 17:11
2281 citiri
Noul contractul cadru pentru asistenta medicala, amanat de Ministerul Sanatatii

Intrarea in vigoare a noului contract cadru privind acordarea asistentei medicale pentru 2013-2014 a fost amanata pana la 31 martie, intrucat bugetul nu a fost aprobat si nu este cunoscuta valoarea Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate si a programelor nationale, informeaza Ministerul Sanatatii.

"Avand in vedere faptul ca bugetul pentru anul 2013 nu a fost aprobat, iar acest fapt conduce, in continuare, la necunoasterea dimensiunii Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, respectiv a fondurilor alocate diferitelor segmente de asistenta medicala, se impune prorogarea termenului de intrare in vigoare a contactului cadru de la 28 februarie pana la 31 martie inclusiv", se arata in Nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sanatatii (MS).

In acest context, MS a hotarat prelungirea aplicabilitatii pana la 31 martie inclusiv a contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011-2012.

La sfarsitul lunii noiembrie 2012, Ministerul Sanatatii anunta, de asemenea, amanarea cu trei luni, pana in 28 februarie 2013, a intrarii in vigoare a noului contract cadru pentru 2013-2014, din cauza lipsei bugetului pe anul in curs.

#Ministerul Sanatatii contract cadru, #contract cadru Romania Sanatate, #Sanatate contract 2014 , #Administratia Publica