Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MCTI face interfata web pentru administratia publica

MCTI face interfata web pentru administratia publica
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a inceput consultarea publica pentru proiectul de reglementari privind realizarea paginilor de internet pentru institutiile administratiei publice centrale si locale din Romania, potrivit unui comunicat al ministerului."In momentul de fata, in Romania, implementarea procesului de guvernare electronica depinde si de prezenta pe Internet a unui numar cat mai mare de institutii apartinand administratiei publice centrale si locale. Totodata, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va presupune armonizarea legislatiei si reglementarilor in domeniu, cu cele ale statelor comunitare", a declarat ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy.
Setul de norme reglementeaza identificare site-urilor administratiei centrale si locale, asigurarea accesului eficient la informatia postata pe site, cerinte minimale de design, reglementari privind utilizarea limbii romane pentru realizarea site-urilor si informatii privind procesarea informatiei pe site, se arata in acelasi comunicat.

Proiectul redactat de minister urmareste trasarea unor elemente comune care sa asigure unitatea vizuala si functionala a paginilor de Internet apartinand administratiei publice centrale si locale. Principalul element din aceasta categorie va fi un meniu comun tuturor institutiilor guvernamentale, meniu care ve fi prezent pe fiecare pagina apartinand administratiei alaturi de meniul specific fiecarei institutie in parte.

O alta recomandare inclusa in proiectul publicat pe pagina de Internet a MCTI prevede ca "desi se vor folosi in continuare si celelate moduri traditionale de transmitere a informatiilor de catre institutiile administratiei centrale si locale, se recomanda promovarea folosirii site-urilor oficiale ca mod de transmitere a informatiilor".

Proiectul supus consultarii publice are ca obiect doar stabilirea unor directii generale referitoare la aspectul, continutul si functionalitatea paginilor web ale institutiilor din administratie, el nu face referire la bugetele necesare realizarii si intretinerii acestor pagini, costurile si modalitatea de atribuirea a acestor contracte fiind de competenta administratiilor locale, au declarat pentru NewsIn reprezentantii biroului de presa al ministerului.


NewsIn


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 952 ori