Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MCTI a lansat procedura de selectie a procesatorilor de plati on-line

MCTI a lansat procedura de selectie a procesatorilor de plati on-line
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a lansat miercuri procedura de selectie a procesatorilor de plati on-line cu carduri in vederea operationalizarii sistemului 'Ghiseul virtual de plati', informeaza un comunicat al MCTI. Data limita a depunerii documentatiei de calificare este 1 decembrie 2006, ora 12.00.'Cresterea numarului de utilizatori de carduri impune dezvoltarea unor proiecte precum 'Ghiseul Virtual de plati', care au menirea de a simplifica relatia cetatenilor cu instrumentele de plata. Acest proiect va imbunatati de asemenea si relatiile cetatenilor cu administratia publica', a declarat ]n comunicat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.

Procedura de selectie a procesatorilor de plati on-line cu carduri si documentele necesare sunt descrise in Ordinul ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei nr. 435, publicat in Monitorul Oficial nr.1052 /25.11.2005. Criteriile pe baza carora se face selectia se regasesc in Anexa la Ordinul mai sus mentionat. Documentatia va fi prezentata in limba romana.

Potrivit comunicatului MCTI, prin intermediul proiectului 'Ghiseul virtual de plati' se urmareste asigurarea transparentei in furnizarea de informatii si servicii publice, eficienta utilizarii fondurilor publice, accesul egal, nediscriminatoriu la informatii si servicii publice, confidentialitatea si garantarea protejarii datelor cu caracter personal, asigurarea disponibilitatii informatiilor si a serviciilor publice.

Proiectul conduce catre imbunatatirea situatiei existente in ceea ce priveste posibilitatea de plata electronica, la distanta, prin intermediul cardurilor bancare.


Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 888 ori