Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Masurarea costurilor administrative: Un proiect de 2,7 milioane de lei

Masurarea costurilor administrative: Un proiect de 2,7 milioane de lei


Secretariatul General al Guvernului a demarat marti un proiect prin care isi propune sa masoare costurile administrative pe care le suporta operatorii economici din domeniile reglementate de MAI si MDRT.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 2,7 milioane de lei fara TVA, din care 85% reprezinta valoare nerambursabila a finantarii din Fondul Social European, iar 15% reprezinta valoarea cofinantarii.

Proiectul "Masurarea costurilor administrative si identificarea sarcinilor administrative aferente legislatiei in domeniile reglementate de MAI si MDRT" este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative", in baza contractului de finantare incheiat intre SGG in calitate de beneficiar si MAI in calitate de Autoritate de Management.

Potrivit sursei citate, secretarul general al Guvernului Attila Dezsi a explicat ca proiectul isi propune sa masoare costurile administrative pe care le suporta operatorii economici din domeniile reglementate de doua ministere - Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Administratiei si Internelor - in vederea pregatirii etapei de reducere a sarcinilor administrative.

Domeniile selectate in acest sens sunt: constructii, urbanism si amenajare teritoriala, turism, inmatriculare vehicule, licentiere societati pentru activitati de paza si protectie, arhivistica, regimul frontierei, servicii comunitare de utilitati publice.

In urma masurarii costurilor administrative vor fi elaborate planurile de simplificare a legislatiei, astfel incat Romania sa atinga tinta de reducere a sarcinilor administrative cu 25%, mai arata sursa citata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1826 ori