MAE: Limita cheltuielilor pentru un invitat la un dineu: 120 de lei

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 12:53
1600 citiri
MAE: Limita cheltuielilor pentru un invitat la un dineu: 120 de lei

Limita cheltuielilor pentru un invitat la o masa oficiala este de 120 de lei in cazul in care acestea sunt oferite de ministru si de 100 de lei, daca sunt oferite de secretarii de stat si subsecretarii de stat, a precizat MAE.

Conform HG nr. 70 din 21 ianuarie 2005 pentru aprobarea Normelor privind organizarea in tara a actiunilor de protocol, "se pot organiza mese de lucru cum ar fi: mic dejun, dejun, cina ori de cate ori apar necesitati de ordin protocolar, legate de indeplinirea sarcinilor de serviciu, in limita a 120 lei /persoana, pentru cele oferite de ministru si 100 lei/persoana, pentru cele oferite de secretari de stat, subsecretari de stat, secretar general si secretar general adjunct", se arata in raspunsul Ministerului de Externe la intrebarea daca exista costuri standard pentru organizarea unei receptii sau a unui dineu.

Totodata, MAE informeaza ca "receptiile pot fi organizate, in situatiile care impun astfel de manifestari, in limita a cel mult 120 lei/persoana, cu aprobarea ministrului afacerilor externe".

Receptia este o intrunire oficiala, organizata fie pentru un oaspete distins, fie cu ocazia unui eveniment special, precum zile nationale sau alte evenimente cu caracter national si international. Dineurile, oficiale sau de lucru, presupun o participare mai restransa decat la receptii.

#dineu MAE, #cheltuieli protocol MAE, #cheltuieli receptie MAE , #Administratia Publica