Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Liviu Dragnea: Puterea administrativa nu va fi concentrata intr-un singur oras

Liviu Dragnea: Puterea administrativa nu va fi concentrata intr-un singur oras


Viitoarele regiuni administrative ale Romaniei nu vor avea cate o singura capitala, ci mai multe centre in care vor functiona institutiile cu atributii regionale, a afirmat joi, la Pitesti, vicepremierul Liviu Dragnea.

"Nu va fi o singura capitala intr-o regiune. Ne intereseaza ca fiecare judet si fiecare cetatean din fiecare judet sa se bucure de avantajele regionalizarii. Daca va fi un sediu administrativ intr-un oras, in alt oras din alt judet va fi, de exemplu, directia regionala de finante, in alta capitala de judet va fi directia regionala de mediu si asa mai departe. Deci nu dorim sa concentram intr-un singur oras tot pachetul puterii administrative, pentru ca in paralel cu procesul de regionalizare se realizeaza si cel de descentralizare", a explicat Dragnea.

El a caracterizat informatiile referitoare la desenarea regiunilor si stabilirea capitalelor, aparute recent in spatiul public, ca fiind simple speculatii sau "demersuri neserioase".

"Nu exista la aceasta ora un proiect oficial de regionalizare a Romaniei. (...) Numarul regiunilor, desenul regiunilor, competentele care vor fi acordate regiunilor (...) vor fi rezultatul final al unui proces amplu de analiza, de cateva luni de zile", a precizat vicepremierul.

Pe de alta parte, el a subliniat faptul ca intregul proces de reorganizare administrativ-teritoriala trebuie sa se incheie in 2013, pentru ca regiunile sa fie functionale si sa poata accesa proiecte odata cu inceperea noului exercitiu bugetar european.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1399 ori