Legea asistentei sociale urmareste simplificarea birocratiei

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 17:25
1418 citiri
Legea asistentei sociale urmareste simplificarea birocratiei

Legea cadru a asistentei sociale comaseaza cele 54 de ajutoare existente in doar noua mari categorii si simplifica birocratia din sistem, a declarat marti ministrul muncii Sulfina Barbu, dupa adoptarea de catre Camera Deputatilor a noului act normativ.

"Nu se renunta la niciun ajutor social. Se face unificarea lor. Cele 54 de prestatii sociale existente se structureaza in noua categorii mari. Se va face insa un control foarte serios al eligibilitatii beneficiarilor de ajutoare sociale", a spus ministrul muncii.

In plus, este introdus Formularul Unic, pentru a face sistemul mai usor de urmarit si de gestionat de catre institutiile statului, simplificand in acelasi timp birocratia si pentru beneficiari.

"Trei dintre prestatiile sociale - venitul minim garantat, alocatia sociala pentru familii si ajutorul pentru incalzire - se unifica devenind venitul minim de insertie, care va fi gestionat de agentiile de prestatii sociale. Asadar, pentru trei dosare (de prestatii sociale - n.r.) va fi o singura cerere", a afirmat ministrul muncii.

Aceasta a aratat ca din punct de vedere institutional legea infiinteaza Institutul pentru Evaluarea Dizabilitatii si a Observatorului Social National din cadrul Ministerului Muncii in vederea planificarii "mult mai coerente", a politicilor publice.

Sulfina Barbu a subliniat ca gestiunea asistentei sociale, sprijinita de o informatizare corespunzatoare a sistemului, va permite ca "resursele sa mearga spre cei care intradevar au nevoie de acesti bani".

#sulfina barbu ministrul muncii, #legea asistentei sociale , #Administratia Publica