Guvernul scoate bani pentru zonele grav afectate de intemperii

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 22:15
1580 citiri
Guvernul scoate bani pentru zonele grav afectate de intemperii

Guvernul va aloca sumele necesare pentru operatiunile de interventie in zonele grav afectate de ninsorile masive si ger din aceasta perioada, a dat asigurari, vineri, ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, la reuniunea Comandamentului pentru situatii de urgenta, convocata la Guvern de premierul Mihai-Razvan Ungureanu.

Potrivit unui comunicat de presa al Executivului, Berca a subliniat ca sumele vor fi cheltuite potrivit legislatiei privind achizitiile publice - art. 122 din OUG 34/ 2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

De asemenea, ministrul Administratiei si Internelor a cerut ca sumele alocate sa fie avizate de Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta, in a caror conducere se afla prefectii si presedintii de Consilii Judetene.

Totodata, Gabriel Berca a solicitat autoritatilor responsabile sa intervina rapid pentru deblocarea zonelor izolate, aratand ca au fost detasati angajati ai ISU si Jandarmeriei din judetele Bacau si Prahova, in judetele Buzau si Vrancea, afectate de ger si ninsoare.

Premierul Ungureanu a anuntat ca in cursul zilei de sambata se va deplasa, impreuna cu ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, si cu ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, in judetele Buzau si Vrancea, afectate de caderile masive de zapada si ger.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#drumuri blocate, #autostrada inchisa conditii iarna, #cabinet Ungureanu drumuri blocate , #Administratia Publica