Finantele renunta la 167 de angajati, inclusiv la 20 aflati in posturi de conducere

Marti, 05 Martie 2013, ora 13:27
2914 citiri
Finantele renunta la 167 de angajati, inclusiv la 20 aflati in posturi de conducere

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va reduce 167 de posturi din aparatul propriu, respectiv 9% din total, ceea ce va conduce si la eliminarea a cel putin 20 de posturi de conducere, din care 16 sunt ocupate, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern privind organizarea si functionarea MFP si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Din cele 167 de posturi, 35 sunt vacante, iar 132 de posturi au fost preluate din 19 februarie 2012 de catre Ministerul Fondurilor Europene.

Posturile vacante ramase dupa aceasta reducere la nivelul aparatului propriu al ministerului vor fi redistribuite cu precadere catre o structura nou infiintata, respectiv catre Unitatea de verificare si autorizare.

Pentru aceasta noua structura se va infiinta un nou post de secretar de stat care va coordona activitatea Unitatii si va sprijini MFP in indeplinirea politicilor guvernamentale in domeniul autorizarii antrepozitelor, jocurilor de noroc, caselor de marcat, caselor de schimb valutar, tichetelor de masa si tichetelor cadou.

Infiintarea acestei Unitati se va face prin reorganizarea activitatii Directiei generale management al domeniilor reglementate specific.

Conform proiectului de reorganizare, sapte directii vor disparea din organigrama ministerului, dar va mai aparea o noua structura, respectiv Unitatea de evaluare a investitiilor publice, care va avea ca atributie evaluarea eficientei alocarii resurselor financiare pentru investitii publice finantate integral sau partial din bugetul de stat.

Se va desfiinta Directia legislatie cod de procedura fiscala

Proiectul de reorganizare al MFP mai prevede desfiintarea Directiei legislatie cod de procedura fiscala si a Directiei de politici si legislatie in domeniile vamal si nefiscal si crearea unei singure structuri organizatorice, respectiv Directia generala de legislatie cod procedura fiscala, reglementari nefiscale si contabile, care va include si Directia de legislatie si reglementari contabile, pentru o coordonare unitara a legislatiei in domeniu.

Reorganizarea Directiei generale legislatie Cod fiscal in Directia generala de legislatie Cod fiscal si reglementari vamale si desfiintarea celor trei directii din subordine este necesara pentru o mai buna coordonare a activitatii de elaborare a modificarilor si completarilor legislatiei de Cod fiscal precum si de rescriere a intregii legislatii fiscale.

Conform proiectului, directia de comunicare, relatii publice, mass-media si transparenta va fi reorganizata in Serviciul de comunicare, relatii publice, mass-media si transparenta pentru finante si Serviciul de comunicare, relatii publice, massmedia si transparenta pentru buget, trezorerie si datorie publica, iar Serviciul asistarea conducerii va fi desfiintat.

Se infiinteaza Directia de buget, contabilitate interna, investitii si achizitii publice

Directia de buget si contabilitate interna va fi reorganizata in Directia de buget, contabilitate interna, investitii si achizitii publice, prin preluarea activitatii de investitii si achizitii publice de la Directia generala de investitii, achizitii publice si servicii interne concomitent cu reorganizarea Directiei generale de investitii, achizitii publice si servicii interne in Directia de servicii interne, avand in vedere ultimele modificari ale legislatiei bugetare pentru o mai buna corelare a activitatii de angajare a cheltuielilor bugetului ministerului cu executia acestuia.

Proiectul mai prevede stabilirea unor reglementari privind modalitatea de exercitare a atributiilor de catre ministrul finantelor publice si ministrul delegat pentru buget si eliminarea dispozitiilor referitoare la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, ca urmare a trecerii acesteia din subordinea MFP in subordinea Guvernului si in coordonarea primului-ministru, prin Cancelaria Primului - Ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reorganizare Ministerul Finantelor, #Ministerul Finantelor concedieri, #demiteri MFP , #Administratia Publica