Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat au cheltuit parlamentarii pentru deplasari

Cat au cheltuit parlamentarii pentru deplasari


Senatul si Camera Deputatilor au cheltuit, doar in luna octombrie 2011, 470.000 de lei pentru deplasarile in strainatate ale parlamentarilor, vizita cea mai scumpa fiind cea a lui Cristian Diaconescu, in SUA, pentru care a fost alocata suma de 22.464 lei.

Vizitele in strainatate ale deputatilor din luna octombrie 2011 au costat bugetul Camerei 280.379 lei, adica peste 65.000 de euro, pentru 32 de actiuni in afara tarii.

38.000 lei pentru cinci deputati

Suma cea mai mare alocata a fost de 37.816 lei, la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, la Strasbourg, la care au participat cinci deputati.

Deputatii au facut vizite Doha, capitala Quatarului (Ciprian Luca), Varsovia (Marius Spinu si Tudor Ciuhodaru), Stockholm (Iulian Iancu si Istvan Antal), Limassol (Dan Zatreanu), Dubrovnik (Rodica Nassar, Victor Paul Dobre si Miron Ignat), pe langa destinatiile uzuale, precum Bruxelles, Paris, Strasbourg.

Korodi Attila, Valeriu Zgonea, Victor Paul Dobre, Iulian Iancu au fost printre deputatii care au fost, in octombrie 2011, in cel putin doua vizite in strainatate.

Pe langa deplasarile obisnuite, legate de Consiliul Europei, Parlamentul European sau vizitele oficiale, unii deputati au participat si la actiuni precum Conferinta Europeana interparlamentara privind spatiul, Adunarea Parlamentara a Ortodoxiei, Comitetul International pentru demnitate umana.

Senatul a cheltuit, doar in luna octombrie, 189.620 lei pentru deplasari in strainatate, echivalentul a aproape 45.000 de euro.

Banii au fost alocati pentru 31 de deplasari in strainatate.

Cea mai scumpa a fost vizita in SUA a vicepresedintelui Senatului Cristian Diaconescu. Pentru o saptamana in SUA, Senatul a cheltuit 22.464 lei, din care 2.055 diurna, 3.133 cazarea si 17.275 transportul.

Fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana, a fost intr-o vizita de lucru la Bruxelles, suma alocata de Senat pentru cele trei zile fiind de 10.715 lei.

Senatorul PSD Cosmin Nicula a fost cinci zile in Quatar, la o sesiune a comisiei mondiale de etica a stiintei tehnologiei, pentru care Senatul a cheltuit 10.850 lei.

Raymond Luca a cheltuit pentru deplasare in SUA, circumscriptia electorala in care a fost ales senator, 7.175 lei.

Sorin Constantin Lazar a fost singurul senator care a fost in octombrie in doua deplasari in strainatate, in Cipru, unde a participat la Forumul Consiliului European pentru viitorul democratiei, si in Franta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1256 ori