Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetul 2012 pe ultima suta de metri. Parlamentul il voteaza azi

Bugetul 2012 pe ultima suta de metri. Parlamentul il voteaza azi


Plenul Parlamentului isi va exprima votul final asupra proiectului legii bugetului de stat si proiectului legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012 joi, la ora 12,00.

Miercuri, plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a adoptat cu 169 de voturi pentru, 94 impotriva si o abtinere, cele 48 de articole ale proiectul legii bugetului de stat pe anul 2012, inclusiv cele zece anexe ce fac parte integranta din acesta.

Parlamentarii au acceptat doar doua amendamente asumate de Comisiile de buget-finante din Camera Deputatilor si Senat. Amendamentele vizeaza o redistribuire de fonduri in ce priveste sumele alocate din TVA pentru bugetele locale si majorarea sumei ce va fi utilizata de MAI pentru constituirea stocurilor de apa grea si uraniu.

De asemenea, cele doua Camere au adoptat cele 21 de articole din proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012, inclusiv anexele. Proiectul de lege a fost adoptat in forma initiala, niciunul dintre cele 25 de amendamente respinse in comisiile de specialitate nefiind admis.

Bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2012 este construit in asa fel incat sa fie asigurata plata pensiilor pentru cei 4,761 milioane de pensionari aflati in evidenta Casei Nationale de Pensii, din care 159.000 reprezinta pensionarii ce se afla in evidenta caselor de pensii sectoriale, a declarat miercuri presedintele Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Doina Parcalabu.

Potrivit acesteia, nivelul veniturilor prevazute in proiectul de act normativ se ridica la 48,729 miliarde de lei. Acestea se realizeaza in proportie de 70,9% din contributiile pentru asigurari sociale ale sistemului public de pensii, 0,5% din contributiile pentru accidente de munca si boli profesionale, 0,2% din venituri nefiscale si 28,4% din subventia acordata de la bugetul de stat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3043 ori