Autostrada suspendata a lui Oprescu atrage atentia chinezilor

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 11:53
2253 citiri
Autostrada suspendata a lui Oprescu atrage atentia chinezilor

Shanghai Urban Construction Group (SUCG) din China se declara interesat de autostrada suspendata pe care Sorin Oprescu vrea sa o construiasca in Bucuresti, urmand sa analizeze posibilitatea formarii unui consortiu din aceeasi tara, pentru preluarea realizarii intregului proiect.

Yu Qiu, unul dintre reprezentantii SUCG, a explicat faptul ca grupul chinez este interesat de acest proiect si ca, avand in vedere complexitatea si dimensiunea lucrarii, se va analiza posibilitatea formarii unui consortiu de firme chinezesti interesate sa poata prelua realizarea intregului proiect, se arata intr-un comunicat remis de Primaria Capitalei.

Oprescu si reprezentantii SUCG au discutat despre posibilitatea incheierii unui parteneriat public-privat pentru realizarea proiectului "Inchidere Inelul Median de circulatie la Zona Nord - Autostrada Urbana - tronson Lacul Morii - Soseaua Colentina" - cunoscut ca autostrada suspendata.

SUCG International Engineering, care are o cifra de afaceri de cinci miliarde de euro pe an, este specializat in lucrari de infrastructura si constructii de poduri si tuneluri si dispune de tehnologia necesara realizarii acestui proiect de anvergura, in parteneriat public-privat, se mai precizeaza in comunicat.

Pe site-ul propriu, grupul chinez mentioneaza, printre proiectele in care a fost implicat, construirea de tuneluri in Singapore, linii de metrou in India si a unui stadion in Angola.

Primarul general s-a intalnit, tot vineri, cu reprezentantilor companiei Artimpeks LTD, care, la randul lor, s-au declarat interesati de proiectul autostrazii suspendate si au solicitat toate informatiile tehnice aferente, potrivit municipalitatii.

Indicatorii tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru autostrada suspendata propusa de primarul general Sorin Oprescu au fost aprobati, la 31 august, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), valoarea totala a investitiei fiind estimata la peste 1,5 miliarde de euro.

Sorin Oprescu, a declarat, dupa sedinta CGMB in care a fost aprobat proiectul legat de autostrada suspendata, ca spera ca, pana la sfarsitul mandatului sau, sa se poata plimba pe aceasta, altfel spus lucrarile sa fie gata pana in 2016.

#Oprescu autostrada suspendata, #primarie autostrada suspendata, #proiect autostrada suspendata, #investitor autostrada suspendata , #Administratia Publica