Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoritatile au dat amenzi de peste 500.000 lei pe Litoral, saptamana trecuta

Autoritatile au dat amenzi de peste 500.000 lei pe Litoral, saptamana trecuta


Autoritatile au dat amenzi de 513.200 de ei pe Litoral saptamana trecuta si au decis retragerea de la vanzare a 211,5 kilograme de produse alimentare, in urma controalelor efectuate in cele 7 zone de interes turistic.

Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, medicii veterinari care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au controlat, in perioada 22 - 28 iulie, 272 de unitati din Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

"Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 56 de unitati, respectiv 16 restaurante, 13 unitati tip fast - food, 4 unitati tip bufet, 4 magazine alimentare, un bar, 2 laboratoare cofetarie/patiserie, 2 braserii, 2 patiserii, 2 tonete inghetata, o rulota, 6 depozite alimentare, 1 unitate produse congelate si 2 autoutilitare au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 513.200 de lei. In perioada mai sus mentionata, au fost confiscate si retrase de la vanzare 211,5 kg de produse alimentare si 30 de bucati oua improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare", precizeaza ANSVSA.

In urma acestor controale s-au constatat neconformitati referitoare la manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare, conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilitatii produselor alimentare si efectuarea transporturilor de produse de origine animala cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar.

"Prin intermediul DSVSA Constanta, ANSVSA pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call - Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie", arata ANSVSA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1460 ori
Citeste mai multe despreamenzi litoral amenzi litoral 2019