Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arieratele companiilor de stat, reduse cu 5-6 miliarde de lei in 2012

Arieratele companiilor de stat, reduse cu 5-6 miliarde de lei in 2012


Arieratele Tarom, Metrorex si ale altor companii de stat vor putea fi reduse cu 5-6 miliarde de lei anul viitor, echivalentul a 1% din PIB, datorita programului de restructurare a companiilor de stat monitorizate in acrdul cu FMI.

"Pentru intreprinderile de stat se inregistreaza progrese in procesul de reducere a arieratelor in cadrul companiilor monitorizate prin operatiuni de convertire a datoriilor in actiuni, plati si alte operatiuni de ordin financiar. Per ansamblu, se anticipeaza ca aceste masuri vor permite reducerea arieratelor companiilor monitorizate cu 5, pana la 6 miliarde lei ( circa 1% din PIB) pana la sfarsitul anului 2012", se arata intr-un document guvernamental.

Arieratele companiilor monitorizate prin programul stabilit de Guvern impreuna cu Comisia Europeana si FMI au scazut in primele noua luni ale anului cu 0,3% din PIB, la 3,8% din PIB.

Platile restanante la nivelul bugetului general consolidat totalizau la finele lunii septembrie 928 milioane de lei.

Printre companiile monitorizate se numara CFR SA, CNADNR, Compania Nationala a Huilei, Posta Romana, Metrorex, CFR Marfa, Termoelectrica, CFR Calatori, Tarom, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1417 ori