Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF - cu ochii pe 400 de romani cu venituri mari

ANAF - cu ochii pe 400 de romani cu venituri mari


Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a transmis circa 400 de notificari de conformare unor persoane fizice cu venituri ridicate pentru a informa contribuabilii cu privire la obligatia depunerii declaratiilor fiscale pentru castigurile obtinute in strainatate.

"Intrucat s-a constatat, pe baza datelor din evidentele fiscale aferente perioadelor anterioare, ca gradul de declarare a veniturilor obtinute din strainatate de catre persoanele fizice cu venituri mari este mai redus decat cel asteptat de la o astfel de categorie de persoane, ANAF a initiat un program de notificare in vederea aducerii la cunostinta acestora a obligatiei de depunere a declaratiei fiscale aferente, in cazul in care, in decursul anului fiscal 2011, au realizat venituri din strainatate", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

In comunicat nu se precizeaza numarul notificarilor, dar surse din ANAF au declarat pentru Mediafax ca este vorba de circa 400 de astfel de instiintari.

Contribuabilii sunt invitati, prin aceste notificari, la evaluarea situatiei fiscale si la depunerea, daca este cazul, a unei declaratii fiscale aferente veniturilor care fac obiectul notificarii.

"Notificarile au fost adresate persoanelor fizice care prezinta relevanta fiscala din punct de vedere al impozitului pe venit, intrucat comportamentul fiscal al acestora poate afecta integritatea generala a sistemului de impozitare a veniturilor", arata ANAF.

Agentia noteaza ca acest tip de notificari, sau invitatii la conformare voluntara, sunt utilizate cu succes si de catre administratii fiscale din alte state UE.

Prin aceasta initiativa, administratia fiscala aduce la cunostinta contribuabililor obligatiile fiscale care le revin si le recomanda sa declare veniturile.

Notificarea nu are consecinte juridice si nu reprezinta, in sine, o obligare la declarare sau la plata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2106 ori