Amenzi de 1,2 mil. lei, aplicate de Inspectia Muncii unor producatori de paine si fainoase

Vineri, 23 Martie 2012, ora 16:27
1658 citiri
Amenzi de 1,2 mil. lei, aplicate de Inspectia Muncii unor producatori de paine si fainoase

Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare totala de peste 1,2 milioane lei, din care 650.000 de lei pentru munca la negru, in urma unor controale efectuate in domeniul fabricarii produselor de brutarie si a produselor fainoase, informeaza reprezentantii Inspectiei.

Valorea totala a sanctiunilor in domeniul relatiilor de munca a fost de 770.600 de lei, mai spun sursele citate.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare, au fost facute doua propuneri de cercetare penala cu privire la angajatorii care au incalcat legea.

Cele mai frecvente incalcari ale prevederilor legislatiei muncii, din domeniul relatiilor de munca, au fost: primirea la munca a persoanelor fara intocmirea in forma scrisa a contractelor individuale de munca, nerespectarea termenului de completare si transmitere a registrului de evidenta a salariatilor la angajare, nerespectarea duratei timpului de lucru si lipsa semnaturii salariatilor pe documentele justificative de plata.

In total, au fost verificati 802 de angajatori care aveau in subordine 26.732 salariati. Inspectorii au constatat 2.687 de deficiente si au dispus 2.760 de masuri, in vederea remedierii acestora.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca, valoarea amenzilor a fost de 485.500 de lei, mai spun cei de la Inspectia Muncii.

Cele mai frecvente deficiente in domeniul securitatii si sanatatii in munca constatate la operatoriii economici au fost: lipsa instruirii individuale a lucratorilor, instruirea necorespunzatoare in domeniul securitatii si sanatatii in munca, lipsa masurilor necesare pentru acordarea primului ajutor in caz de accidentare, neefectuarea controlului medical periodic la angajare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#producatori paine amenzi, #inspectia muncii amenzi , #Administratia Publica