Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Traian Basescu: Sper ca in 2012, Rafo Onesti sa-si reia activitatea

Traian Basescu: Sper ca in 2012, Rafo Onesti sa-si reia activitatea


Presedintele Traian Basescu a afirmat in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate ca anul acesta Rafo Onesti trebuie sa-si reia activitatea in urma retehnologizarii.

Potrivit acestuia, Romania trebuie sa puna accentul pe competitivitate si pe dezvoltarea ramurilor prioritare, in special mineritul.

"Romania are resurse - aur, argint, cupru, multe alte metale. Crearea de locuri de munca implica reluarea exploatarilor in aceste domenii ale mineritului, avand in vedere cresterea consistenta a preturilor in ultimii ani, ceea ce va face posibila exploatarea in sistem privat sau de catre stat fara subventii", a precizat seful statului.

De asemenea, presedintele a facut referire la industria chimica, ramura care poate reprezenta singura sansa de a asigura agriculturii necesarul de ingrasaminte, dar si economiei romanesti necesarul de produse chimice.

"Aici includ si petrochimia si vreau sa cred ca anul acesta va reporni Rafo Onesti, in urma retehnologizarii, chiar o pornire partiala", a mai precizat Traian Basescu.

Potrivit acestuia, turismul, industria alimentara, infrastructura si cercetarea reprezinta elemente prioritare dezvoltarii economice.

In plus, seful statului a mai subliniat faptul ca Romania trebuie sa-si mentina ca obiective pentru 2020 realizarea unui mic energetic corespunzator si reducerea pierderilor de energie.

In ceea ce priveste competitivitatea companiilor de stat, Traian Basescu este de parere ca un management performant poate pregati companiile in vederea privatizarii.

Nu in ultimul rand, seful statului a subliniat ca obiectivul major al Romaniei este aderarea la zona euro in 2015.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2776 ori