Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea unica a salarizarii se aplica si institutiilor finantate din venituri proprii

Legea unica a salarizarii se aplica si institutiilor finantate din venituri proprii

Parlamentarii, angajatii institutiilor publice finantate integral din venituri proprii si ai institutiilor publice autonome vor fi inclusi in Legea unitara de salarizare a personalului bugetar, potrivit proiectului de lege elaborat de Ministerul Muncii, obtinut de NewsIn.

"Dispozitiile Legii unitare de salarizare a personalului platit din fonduri publice se aplica personalului incadrat in institutiile publice - respectiv Parlamentul, Administratia Prezidentiala, Autoritatea judecatoreasca, guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate a administratiei publice, alte autoritati public, institutii publice autonome, precum si institutii din subordinea acestora - finantate inegral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetele fondurilor speciale", prevede articolul 1 al proiectului Legii unice de salarizare elaborate de Ministerului Muncii.

Actul normativ dispune, totodata, ca si angajatii institutiilor publice finantate integral din venituri proprii sa fie inclusi in Legea unitara de salarizare, la fel ca si personalul incadrat in institutii publice finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetele fondurile speciale.

In plus, intra in categoria personalului bugetar "personalul incadrat pe baza contractului individual de munca, personalul care ocupa functii de demnitate publica si asimilat acestuia, precum si personalul care beneficiaza de statute speciale, inclusiv functionarii publici".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3078 ori