Basescu a numit un vicepresedinte al Consiliului Concurentei

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 21:33
1512 citiri
Basescu a numit un vicepresedinte al Consiliului Concurentei

Presedintele Basescu a semnat luni decretul de eliberare din functie a lui Mircea Valentin din functia de consilier de concurenta, membru al Plenului Consiliului Concurentei, in urma demisiei, acesta fiind numit, prin alt decret, in functia de vicepresedinte al Consiliului Concurentei.

Totodata, Basescu a semnat un alt decret pentru numirea lui Gyerko Laszlo ca membru al Plenului Consiliului Concurentei, in functie de consilier de concurenta. Presedintia anunta ca seful statului va participa, marti, la ora 12.00, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de vicepresedinte al Consiliului Concurentei de catre Mircea Valentin si in functia de consilier de concurenta de catre Gyerko Laszlo.

In calitatea sa de autoritate nationala in domeniul concurentei, Consiliul Concurentei pune in aplicare si asigura respectarea prevederilor nationale, dar si a celor comunitare de concurenta. In acelasi timp, Consiliul Concurentei are rolul de autoritate nationala de contact in domeniul ajutorului de stat intre Comisia Europeana, pe de o parte, si institutiile publice, furnizorii si beneficiarii de ajutor de stat, pe de alta parte.

Consiliul Concurentei este un organ colegial, format din 7 membri: un presedinte (a carui functie este asimilata celei de ministru), 2 vicepresedinti (a caror functie este asimilata celei de secretar de stat) si 4 consilieri de concurenta (a caror functie este asimilata celei de subsecretar de stat).

Membrii Consiliului Concurentei sunt numiti in functie de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului. Durata mandatului membrilor Plenului Consiliului Concurentei este de 5 ani, acesta putand fi reinnoit o singura data.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consiliul concurentei, #presedinte Consiliul Concurentei , #Administratia Prezidentiala