Fostul sef al Directiei Silvice Cluj, condamnat la inchisoare cu suspendare pentru luare de mita

Marti, 02 Iulie 2013, ora 13:29
2272 citiri
Fostul sef al Directiei Silvice Cluj, condamnat la inchisoare cu suspendare pentru luare de mita

Fostul sef al Directiei Silvice Cluj Traian Maris, acuzat ca a cerut bani unor padurari pentru a le asigura pastrarea locurilor de munca, a fost condamnat, marti, de Tribunalul Cluj, la trei ani si zece luni de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, decizia nefiind insa definitiva.

Tribunalul Cluj a pronuntat, marti, sentinta in dosarul in care Traian Maris, fost director al Directiei Silvice Cluj, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Cluj pentru luare de mita, dupa ce a solicitat bani de la padurari pentru a le asigura pastrarea locurilor de munca si pentru a le aviza favorabil controalele dispuse in cantoane, transmite corespondentul Mediafax.

Intrucat la ultimul termen din proces Maris si-a recunoscut faptele, cazul a fost judecat in procedura simplificata.

Astfel, Traian Maris a fost condamnat la trei ani si zece luni de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita.

In acelasi dosar, Valentin Maris, cel care i-a dat lui Traian Maris banii adunati de la padurari, a fost condamnat la doi ani si zece luni de inchisoare cu suspendare, pentru dare de mita.

Decizia Tribunalului Cluj nu este definitiva, putand fi atacata in 10 zile de la pronuntare, insa Traian Maris urmeaza sa fie eliberat din arest.

Director al Directiei Silvice Cluj, Traian Maris, arestat in aprilie pentru luare de mita, fiind acuzat ca solicita bani de la padurari pentru a le asigura pastrarea locurilor de munca si pentru a le aviza favorabil controalele dispuse in cantoane, a fost trimis in judecata in mai.

Alaturi de Traian Maris, a fost trimis in judecata Valentin Maris, padurar la Directia Silvica Cluj, acuzat de dare de mita.

Potrivit rechizitoriului, in 15 aprilie Traian Maris, in calitate de director al Directiei Silvice Cluj, a primit de la Valentin Maris suma de 10.000 de lei, provenita de la acesta si de la alti doi padurari (denuntatori in cauza), pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa ii asigure lui Valentin Maris pastrarea locului de munca si sa avizeze favorabil controalele facute bianual la cantonul acestuia, precum si pentru a nu dispune sanctionarea celorlalti padurari pentru presupuse nereguli in activitatea lor.

#Traian Maris condamnare inchisoare, #Traian Maris luare mita, #Maris Directia Silvica Cluj , #Administratia Mediului