Romanii se intorc in tara. Trafic cu 45% mai mare la Portile de Fier I

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 12:09
2145 citiri
Romanii se intorc in tara. Trafic cu 45% mai mare la Portile de Fier I

Traficul prin Vama Portile de Fier I a crescut cu aproximativ 45 la suta in ultimele zile, din cauza romanilor stabiti in strainatate care vin tara pentru a-si petrece sarbatorile de iarna.

Potrivit Politiei de Frontiera Mehedinti, in ultimele 24 de ore Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I a fost tranzitat de peste 3.300 de persoane si 1.000 de mijloace de transport, transmite corespondentul Newsin.

"Apropierea sarbatorilor de iarna readuce in tara multi dintre cetatenii romani stabiliti legal in strainatate, dar si tot mai multi cetateni straini care doresc sa-si petreaca cateva zile de vacanta in Romania. Scurtarea cu mult a distantei de deplasare pana la locurile de destinatie din Romania i-a determinat pe cetatenii romani stabiliti in Italia, Franta si Spania sa intre in Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I", explica cei de la Politia de Frontiera.

Ca urmare a acestui fapt, in ultimele zile, in Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I s-au inregistrat cresteri semnificative ale traficului de persoane si de mijloace de transport", a declarat purtatorul de cuvant al IJPF Mehedinti, comisarul sef Valeriu Pera.

Aproximativ 220 de politisti de frontiera vor desfasura zilnic activitati de supraveghere si control a frontierei de stat. In plus, peste 25 de politisti de frontiera sunt implicati in actiuni de control, sprijin si indrumare pentru a se asigura de respectarea conditiilor specifice de lucru, in zonele de competenta.

Totodata, s-a luat masura constituirii unei rezerve de personal atat la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti, cat si in cadrul sectoarelor politiei de frontiera, formata din ofiteri specializati, care vor fi pregatiti sa actioneze in cazul in care va fi necesar.

#Vama Portile Fier, #trafic vama, #trafic Portile Fier , #Administratia Locala