Primaria Iasi a obtinut licente pentru producerea de energie electrica si termica

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 15:57
1848 citiri
Primaria Iasi a obtinut licente pentru producerea de energie electrica si termica
Sursa: stireadeiasi.ro

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a anuntat, marti, ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei a acordat municipalitatii iesene licente pentru producerea de energie electrica si energie termica, transmite corespondentul NewsIn.

"Practic, putem incepe de astazi producerea de energie electrica si sa furnizam in sistemul national", a declarat Nichita, in conferinta de presa.

Potrivit primarului, datorita contractului de management incheiat cu Dalkia Romania, care a preluat in administrare centrala electrica de termoficare, iesenii vor beneficia in aceasta iarna de apa calda si incalzire, in conditiile in care furnizarea acestui serviciu era pusa sub semnul intrebarii din cauza situatiei financiare dezastruoase a CET SA Iasi, societate a Consiliului Local careia ii era concesionat seviciul de termoficare. In luna septembrie, contractul dintre CET si municipalitate a fost reziliat.

"Rog iesenii cu venituri de pana in 780 lei sa-si depuna cererea pentru a primi ajutoare de incalzire. De asemenea, ii rog si pe cei care au venituri de pana in 1.000 lei sa depuna si ei, pentru ca luam in calcul acordarea de ajutoare si acestei categorii. In functie de numarul de cereri, vom vedea si efortul financiar pe care il vom face. Pana in prezent, avem depuse 6.750 de dosare", a mai spus primarul Nichita.

Contractul de management intre Primaria Iasi si Dalkia a fost incheiat pentru perioada octombrie 2011 - mai 2012. Potrivit intelegerii dintre cele doua parti, facturarea agentului termic va fi facuta de catre municipalitate care va da ulterior banii companiei franceze. Dalkia a oferit o garantie de 5% din valoarea contractului daca nu-si va respecta obligatiile asumate, in timp ce primaria a constituit garantii prin ipoteci pe bunuri imobile, dar care vor deveni executorii doar daca plata restanta se ridica la peste cinci milioane euro.

#licenta producere energie electrica, #licenta energie termica, #licente energie Iasi , #Administratia Locala