Imprumutul de 800 milioane de euro dorit de Oprescu, respins din nou de CGMB

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 17:35
1116 citiri
Imprumutul de 800 milioane de euro dorit de Oprescu, respins din nou de CGMB

Proiectul de hotarare privind contractarea unor finantari nerambursabile in valoare toata de pana la 800 de milioane de euro a fost respins din nou, marti, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Acelasi lucru s-a intamplat la sedinta CGMB din 12 decembrie.

Imprumul nu a primit votul favorabil al consilierilor generali dupa ce majoritatea din CGMB, condusa de grupul PDL, i-a cerut primarului general Sorin Oprescu sa detalieze destinatia banilor.

Cea mai mare parte din cei 800 de milioane de euro, respectiv circa 500 de milioane, ar fi necesara pentru plata imprumutului de obligatiuni contractat de municipalitate in 2005, in mandatul de primar general al lui Adriean Videanu. Restul de bani, respectiv circa 300 de milioane de euro, ar avea ca destinatie, potrivit primarului general Sorin Oprescu, investitii publice de interes local. O parte din acesti bani, a mai spus Oprescu, ar putea fi folositi ca "tampon", in cazul in care nu ar mai fi resurse financiare pentru subventiile la caldura.

Gradul de indatorare al Capitalei este in prezent mai mic de 10%, insa, in 2015, ar urma sa creasca la peste 30%, peste limita legala si, in aceste conditii, ar fi nevoie de un imprumut pentru plata datoriei scadente peste patru ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro primarie Bucuresti, #imprumut primarie Bucuresti, #bani primarie capitala , #Administratia Locala