Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiscul are o strategie noua pentru combaterea evaziunii fiscale

Fiscul are o strategie noua pentru combaterea evaziunii fiscale


Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va coopera cu primariile locale pentru stabilirea unei baze de informatii comune, in privinta nivelului de colectare a taxelor si impozitelor.

Fiscul intentioneza, prin aceasta masura, sa scada nivelul de evaziune fiscala.

In luna decembrie a fost dat un ordin interministerial prin care s-a aprobat modelul cadru al protocolului de cooperare intre ANAF si primariile locale, documentul fiind publicat in Monitorul Oficial marti.

Potrivit protocolului de cooperare, autoritatile locale vor fi obligate sa asigure personalului ANAF desemnat in acest scop acces la mai multe informatii privind patrimoniul persoanelor fizice si juridice (bunuri imobile si bunuri mobile) si rolul nominal unic, precum si informatii legate de creantele datorate de contribuabili bugetului general al unitatii/subdiviziunii teritorial administrative.

La randul sau, ANAF va oferi primariilor acces la mai multe informatii, printre care se numara obligatiile de plata ale contributiilor sociale, valoarea impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. In plus, personalul ANAF va transmite primariilor locate informatii despre conturile bancare ale persoanelor aflate in baza de date.

Schimbul de informatii stabilit prin acest protocol se va realiza prin mecanisme securizate, cu drept de citire pentru ambele parti, se mai arata in documentul oficial.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2391 ori