Cateva mii de de maghiari demonstreaza pentru autonomie in Covasna

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 16:10
1469 citiri
Cateva mii de de maghiari demonstreaza pentru autonomie in Covasna
Sursa foto: Stiri.Covasnamedia.ro

Mitingul pentru autonomie pe care Consiliul National Secuiesc (CNS) il organizeaza duminica in judetul Covasna a inceput cu slujbe ecumenice in 14 localitati aflate de-a lungul DN11.

Cei cativa mii de participanti veniti din tara si strainatate poarta steaguri secuiesti, steaguri ale Ungariei si pancarte cu diverse mesaje scrise in limbile maghiara, romana si engleza, cum ar fi "Autonomie pentru Tinutul secuiesc", "Autonomie nu inseamna independenta, ci eficienta", "Romania e si tara noastra", "Justice for Szeklerland".

Cativa maghiari veniti din Ungaria au afisat in intersectia de la Reci cateva steaguri de mari dimensiuni ale unor zone cu autonomie din Europa, printre care Catalonia si Tirolul de Sud.

Dupa slujba, oamenii vor forma un lant uman de-a lungul DN 11, incepand din localitatea Chichis, aflata la intrarea in judetul Covasna dinspre Brasov, pana in localitatea Bretcu, la iesirea spre judetul Bacau, pe o lungime de 54 de kilometri. Manifestatia se va incheia cu o proclamatie, in jurul orei 15,00. Potrivit organizatorilor, simultan sunt organizate manifestatii de simpatie in mai multe orase din Europa si America.

Mitingul organizat de CNS, un ONG neinregistrat juridic, este sustinut de UDMR, Partidul Civic Maghiar si Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, precum si de bisericile istorice maghiare si mai multe organizatii.

Organizatorii nu au avansat un numar de participanti, dar mizau pe aproximativ 150.000 de oameni. Prefectura Covasna a estimat ca la ora 11,00 erau aproximativ 8.500 de participanti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autonomie Tinut Secuiesc, #miting Covasna autonomie, #autonomie maghiari Romania , #Administratia Locala