Bucurestiul va fi decorat cu holograme si 2,5 milioane de beculete ecologice

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 16:04
3250 citiri
Bucurestiul va fi decorat cu holograme si 2,5 milioane de beculete ecologice

Bucurestiul va fi iluminat festiv cu peste 2,5 milioane de beculete ecologice, incepand din 4 decembrie, iar mai multe cladiri importante din Capitala vor fi "impodobite" de holograme cu tematica sarbatorilor de iarna.

Primaria Capitalei, cu ajutorul Luxten, care ofera gratuit sistemele de iluminat, va crea pentru bucuresteni si nu numai o atmosfera feerica, cu ajutorul a milioane de beculete care vor impodobi strazile si bulevardele Bucurestiului, se arata intr-un comunicat de joi al autoritatii.

La fel ca in marile capitale europene, Bucurestiul va fi decorat exclusiv cu beculete de tip LED, care, desi mai spectaculoase decat cele clasice, consuma de zece ori ori mai putin.

Pe langa milioanele de beculete, Primaria Capitalei, cu ajutorul specialistilor si tehnologiei Luxten, a pregatit in acest an un element-surpriza. In premiera, mai multe cladiri emblematice din Bucuresti vor fi "impodobite" de holograme cu tematica sarbatorilor de iarna.

Astfel, bucurestenii se vor bucura de aspectul inedit pe care il vor imbraca Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primariei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar National, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", dar si locuri reprezentative precum Piata Roma, situata la intrarea in Centrul Istoric.

Proiectiile de tip holograma au costuri mult mai reduse comparativ cu sistemul clasic de iluminat ornamental si au marele avantaj ca nu necesita interventii pe suprafetele cladirilor, reprezentand una dintre putinele practici de iluminat agreate pentru cladirile cu valoare istorica. Proiectiile reprezinta singura solutie prin care se evita interventiile de montare a instalatiilor, uneori agresive, la nivelul fatadei constructiilor.

#Bucuresti decoratiuni sarbatori, #Bucuresti decoratiuni Craciun , #Administratia Locala