Bucurestenii isi vor putea plati locul de parcare prin sms

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 14:06
1470 citiri
Bucurestenii isi vor putea plati locul de parcare prin sms

Bucurestenii isi vor putea plati locul de parcare prin sms, incepand din ianuarie 2012, in cadrul unui proiect pilot lansat marti in Piata George Enescu din Capitala, au anuntat reprezentantii municipalitatii.

"Prin intermediul acestui sistem, ne propunem eradicarea fenomenului de incasare ilegala a banilor pentru parcarile administrate de Primaria Capitalei. Am inceput cu parcarea din Piata George Enescu, urmand sa-l extindem si in altele, daca va merge bine", a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Edilii spun ca sistemul functioneaza, deocamdata, doar intr-o singura retea de telefonie mobila (Vodafone).

Parcarea poate fi platita pentru o ora sau pentru 24 de ore trimitand un sms cu numarul de inmatriculare la 7577. Cu cinci minute inainte de expirarea timpului de parcare, clientul va fi avertizat printr-un mesaj ca ii expira ora de parcare. Tot inainte de expirarea timpului, clientul poate trimite un nou sms cu numarul de inmatriculare al masinii, pentru a prelungi termenul de parcare.

Costul unei ore de parcare va fi de circa 1,93 lei, incluzand si taxa catre operatorul de telefonie mobila, au precizat reprezentantii municipalitatii.

In parcarile cu plata prin sms vor fi controlori care vor verifica masinile parcate, cu ajutorul unor terminale GSM echipate cu cartele SIM de date. Controlorul va introduce numarul de inmatriculare al masinii, iar terminalul ii va spune daca in baza de date exista o plata efectuata pentru acest numar.

In Romania, noul sistem de plata a parcarii a fost deja implementat in Targu Mures, Bistrita, Timisoara, Oradea si Satu Mare.

#bucuresti, #parcare prin sms, #Bucuresti sms parcare , #Administratia Locala