ANI declara incompatibili cinci consilieri locali

Joi, 13 Iunie 2013, ora 10:57
1354 citiri
ANI declara incompatibili cinci consilieri locali

Cinci consilieri locali din judetele Hunedoara, Suceava, Mures, Maramures si Vrancea au fost declarati incompatibili de catre Agentia Nationala de Integritate, deoarece au detinut simultan si alte functii sau calitati, contrar prevederilor legale care reglementeaza regimul juridic al incompatibilitatilor.

Octavian Sangeorzan s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 iunie 2009 - 18 septembrie 2012, intrucat a exercitat simultan functia de consilier local in cadrul CL Orastie (judetul Hunedoara) si functia de director general in cadrul SC Uzina Mecanica Orastie SA, se mentioneaza intr-un comunicat citat de Agerpres.

Gheorghe Cornea se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 16 iulie 2008, deoarece exercita simultan functiile de consilier local in cadrul CL Vicovu de Sus (judetul Suceava) si inspector in cadrul cabinetului primarului orasului Vicovu de Sus.

Cristian Cristea se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 19 noiembrie 2012, deoarece ocupa in acelasi timp functiile de consilier local in cadrul CL Danes (judetul Mures) si consilier personal al primarului comunei Danes.

Grigore Pelecaci s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 5 august 2008 - 3 iulie 2012, intrucat a exercitat simultan functiile de consilier local in cadrul CL Baia Sprie (Maramures) si inspector in cadrul cabinetului primarului orasului Baia Sprie.

Costel Sorin Trif s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 28 ianuarie - 11 august 2011, deoarece a ocupat simultan functiile de consilier local in cadrul CL Adjud (judetul Vrancea) si administrator - director general in cadrul SC Utilitati Publice Municipale SRL.

Potrivit prevederilor legale, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incompatibilitate consilieri locali, #ANI consilieri locali , #Administratia Locala