Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

13 primarii, in competitia "Capitala Verde a Romaniei"

13 primarii, in competitia "Capitala Verde a Romaniei"


13 primarii din Romania s-au inscris acum in competitia pentru titlul de cea mai "verde capitala" a tarii, cu scopul de a arata publicului larg programele de educatie ecologica si protectie a mediului implementate, informeaza Ministerul Mediului.

"Incurajez inscrierea oraselor in aceasta competitie destinata autoritatilor locale ce au avut cele mai mari reusite din punct de vedere al programelor de mediu. Desi criteriile sunt riguroase, vreau sa subliniez importanta pentru comunitate de a detine, timp de un an de zile, acest titlu", spune ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

"Trebuie inteles ca respectiva comunitate va deveni un model de urmat pentru toate orasele si autoritatile locale din tara, pentru un an, ridicand standardele in ceea ce priveste implicarea autoritatilor locale in campanii de educatie ecologica", a adaugat acesta.

Orasele inscrise in competitie sunt impartite in trei categorii, in functie de numarul de locuitori. Din prima categorie, cu mai putin de 50.000 locuitori, fac parte Alexandria, si Sinaia, in cea de-a doua (intre 50.001 si 199.999 locuitori) s-au inscris Tulcea, Ramnicu Valcea, Botosani, Suceava, Bistrita, iar in cea de-a treia (cu peste 200.000 locuitori) se afla Timisoara, Cluj-Napoca, Braila, Sector 2- Bucuresti, Oradea si Brasov.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului, primariile care doresc sa participe la competitie mai au la dispozitie aproape o saptamana pentru a se inscrie.

Orasul desemnat castigator va fi promovat la nivel national, pe parcursul lui 2012, ca fiind "Capitala Verde a Romaniei" si va avea prioritate pentru dezvoltarea tuturor actiunilor ulterioare desfasurate de Umbrela Verde, cu sprijinul Ministerului Mediului si Padurilor.

Anul trecut, 10 primarii s-au aflat in competitia pentru desemnarea celui mai ecologic oras din Romania. Dintre acestea, Brasovul a adunat cel mai mare punctaj, obtinand astfel distinctia de Capitala Verde a Romaniei in 2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2777 ori