Proiectul vizand reorganizarea ANAF ar putea fi adoptat azi de Guvern

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 14:36
1665 citiri
Proiectul vizand reorganizarea ANAF ar putea fi adoptat azi de Guvern

Ordonanta de urgenta care vizeaza restructurarea si reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) ar putea fi adoptat miercuri de Executiv, dupa ce in sedinta de Guvern de saptamana trecuta textul a fost discutat in prima lectura.

"Astazi adoptam actul normativ, ordonanta de urgenta privind restructurarea si reorganizarea ANAF-ului. Este un obiectiv fundamental pentru guvernare si anume dinamizarea, eficientizarea nu doar a colectarii veniturilor bugetului, dar mai ales combaterea evaziunii fiscale. Toata lumea vorbeste, de 20 de ani, de evaziune fiscala", a spus premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala se va reorganiza ca urmare a fuziunii prin absorbtie si preluarea activitatii Garzii Financiare si a Autoritatii Nationale a Vamilor, potrivit proiectului de OUG privind unele masuri pentru imbunatatirea activitatii structurilor de administrare fiscala publicat la inceputul lunii iunie pe site-ul Ministerului Finantelor.

Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor se reorganizeaza ca structuri fara personalitate juridica in cadrul ANAF, iar preluarea personalului in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sau in structurile subordonate, dupa caz, se va face in limita numarului de posturi aprobat, in conditiile legii.

Potrivit proiectului de act normativ, in cadrul ANAF se infiinteaza Directia Generala Antifrauda Fiscala, structura fara personalitate juridica, cu atributii de combatere a actelor si faptelor de frauda si evaziune fiscala.

#reorganizare anaf, #proiect lege reorganizare ANAF, #Guvern reorganizare ANAF , #Administratia Finantelor