Ponta: Doar fonduri europene pentru drumuri

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 09:43
2663 citiri
Ponta: Doar fonduri europene pentru drumuri

Statul nu va mai aloca bani de la buget pentru proiectele care pot fi finantate cu fonduri europene, iar legea achizitiilor publice va fi schimbata rapid, a anuntat Victor Ponta, precizand ca astfel "se pot opri doua fenomene: baietii destepti din energie si fraudele uriase din zona asfaltarilor".

"La asfaltangii, lucrurile sunt foarte simple. Nu mai finantam din bugetul public nimic din ce se poate finanta din fonduri europene. Adica daca poti sa iei fonduri europene - acolo unde sigur ca nu poti sa pui pretul de sapte ori si sa dai firmei tale prietene - , eu nu iti finantez din bani publici. (...)

"Cand stii ca poti sa iei bani de la UE conform regulilor UE, astfel de< afaceri > sunt mai greu de facut", a explicat Victor Ponta, marti seara, la Antena 3.

In context, el a precizat ca va fi schimbata rapid si legea achizitiilor publice, pentru a respecta numai criteriile europene.

In opinia premierului, "astfel se pot opri doua fenomene: baietii destepti din energie si fraudele uriase din zona asfaltarilor".

In context, Ponta a recunoscut ca in privinta contractelor preferentiale din energie si Guvernul Ungureanu incepuse o anumita procedura juridica de oprire a acestora.

#declaratii Ponta, #fonduri europene declaratii Ponta, #finantare buget declaratii Ponta , #Administratia Finantelor