Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noua conducere ASF, votata pe 18 iunie in Plenul Parlamentului

Noua conducere ASF, votata pe 18 iunie in Plenul Parlamentului


Plenul reunit al Parlamentului se va intruni peste o saptamana pentru a vota noua conducere a Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), au decis, marti, conducerile celor doua Camere.

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a aratat ca saptamana viitoare, marti, 18 iunie, la ora 11.00, in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului se va vota noua componenta a conducerii ASF.

"Aceasta decizie face ca noi sa organizam, incepand de astazi pana luni la ora 14.00, depunerea candidaturilor. La ora 16.00, comisiile sesizate in fond vor lua in discutie propunerile care vor veni din partea grupurilor parlamentare pentru componenta institutiei", a spus Dumitrescu.

Potrivit acestuia, avizele vor fi intocmite in seara zilei de luni, urmand ca marti, la ora 11.00, in plenul reunit sa fie supusa votului noua componenta. "De asemenea, liderii grupurilor parlamentare se vor intalni pana la data audierilor pentru a stabili care este componenta in conformitate cu algoritmul reiesit in urma alegerilor", a declarat vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu, la finalul sedintei Birourilor Permanente reunite.

Membrii Consiliului ASF, renumiti pana la 30 iunie

Membrii Consiliului ASF vor fi renumiti de Parlament pana la 30 iunie, conform organigramei restranse, luand insa in calcul un prag mai mare al experientei profesionale obligatorii, de minimum 10 ani, a decis Guvernul, aceasta vechime fiind ceruta de catre presedintele Traian Basescu pentru executivi, dar respinsa de Senat.

Membrii Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) au fost validati de catre Parlament la sfarsitul lunii aprilie, dar Guvernul a decis, saptamana trecuta, sa restranga numarul acestora, iar Parlamentul sa se reuneasca din nou pentru a numi membrii Consiliului pana la data de 30 iunie 2013, cand se incheie actuala sesiune.

Ordonanta stabileste ca Autoritatea de Supraveghere Financiara va fi condusa de catre un Consiliu format din 11 membri (in loc de 17), din care vor face parte in continuare un presedinte, un prim-vicepresedinte si trei vicepresedinti, ca membri executivi, dar cu un numar al membrilor neexecutivi redus la jumatate, de la 12 la 6 persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1041 ori