Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Finantelor: Majorarea taxelor locale, ceruta de autoritatile locale

Ministerul Finantelor: Majorarea taxelor locale, ceruta de autoritatile locale


Ministerul Finantelor Publice (MFP) precizeaza ca solicitarile autoritatilor locale de a se analiza in Guvern majorarea taxelor locale i-au parvenit prin intermediul unor adrese ale MAI care au reflectat cerintele acestor asociatii, exprimate in cadrul unor intalniri ale reprezentantilor lor cu conducerea Ministerului de Interne.

"Majorarea cotelor aditionale la impozitele si taxele locale a fost solicitata de catre asociatiile municipiilor, oraselor si comunelor din Romania la intalnirile conducerii Ministerului Administratiei si Internelor cu reprezentantii acestor organizatii".

"Ca urmare a acestor intalniri, Ministerul Administratiei si Internelor a transmis, conform prevederilor legale, catre Ministerul Finantelor Publice solicitarile asociatiilor municipiilor, oraselor si comunelor din Romania de majorare a cotelor aditionale la impozitele si taxele locale de la 20% la 50%", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Finante.

Solicitarea transmisa catre MAI a fost semnata de trei persoane, reprezentanti ai autoritatilor locale: Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, Teodor Dumitru Baciu, presedintele Asociatiei Oraselor din Romania si Tudor Pendiuc, presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania.

"Au fost multe discutii legate de modificarea cotei aditionale de 50%. Autoritatile locale au solicitat MAI sa se majoreze cota aditionala. In solicitare au fost doua variante: sa eliminam acea cota de 20%, sau sa majoram cota de la 20% la 50%", a explicat ministrul de Finante.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1237 ori