Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul de Finante a atras 250 mil. lei prin titluri de stat

Ministerul de Finante a atras 250 mil. lei prin titluri de stat


Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 56 luni, in valoare de 250 milioane lei, la un randament mediu de 6,66% pe an.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 250 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 855,8 milioane lei, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), scrie Newsin.

MFP si-a propus sa atraga 3,55 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna noiembrie, in vederea finantarii deficitului bugetului de stat si refinantarii datoriei publice.

Investitorii straini, mai atrasi de titluri de stat in valuta. Pe ce se bazeaza?

Detinerile investitorilor straini in titluri de stat in lei au scazut la 5,4% din totalul datoriei publice in lei in septembrie, de la 6,1% anterior. Investitorii sunt mai atrasi de titluri de stat in valuta.

"Date recente arata ca detinerile investitorilor straini in titluri de stat in lei au scazut la 5,4% din totalul datoriei publice in lei in septembrie, de la 6,1% anterior", arata analistii ING.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1896 ori