Investitii publice 2012: Renovarea aeroportului din Baia Mare, 6 milioane de euro

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 16:49
2010 citiri
Investitii publice 2012: Renovarea aeroportului din Baia Mare, 6 milioane de euro

Aeroportul din Baia Mare va fi modernizat, valoarea investitiei ridicandu-se la sase milioane de euro, bani din bugetul Ministerului Transporturilor.

"Am avut discutii cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si avem promisiunea ca anul acesta vor fi finantate pentru modernizare aeroporturile din Iasi, Suceava, Baia Mare", a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man.

"Banii ii vom primi in prima perioada a anului 2012. Investitiile vor fi facute pentru extinderea pistei si dublarea portantei, cu o suma care depaseste sase milioane de euro", a adaugat acesta.

Potrivit oficialilor aeroportului, lucrarile ar urma sa inceapa in luna iunie si sa dureze cel mult sase luni. In plus, ei spun ca lucrarile erau necesare, deoarece pista a fost construita in 1964 si nu a beneficiat de reabilitari importante pana acum.

Actiunea de modernizare va permite ca la Baia Mare sa poata ateriza avioane de capacitate mai mare, cum ar fi Airbus A320 sau Boeing 737.

#investitii publice, #investitii aeroport Baia Mare, #bani publici aeroport international Baia Mare , #Administratia Finantelor