UPDATE Guvernul demite sefii ANAF din 28 de judete, pentru ratarea tintelor de incasari pe septembrie

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 08:20
2403 citiri
UPDATE Guvernul demite sefii ANAF din 28 de judete, pentru ratarea tintelor de incasari pe septembrie

Un numar de 28 de sefi din administratiile finantelor publice judetene care nu si-au indeplinit tintele de incasari stabilite pentru luna septembrie din acest an vor fi demisi, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"Au fost evaluati toti directorii din administratiile judetene privind planul de incasari pe septembrie si probabil vor fi demisi din functie cei care nu au performat la un nivel asteptat", au spus sursele citate.

ANAF se afla intr-un proces de restructurare care presupune inclusiv restrangerea administratiilor financiare locale, in cadrul unui proiect convenit cu Banca Mondiala si demarat de fostul presedinte al autoritatii Serban Pop.

Restructurarea ANAF a inceput cu desfiintarea Garzii Financiare si infiintarea Deapartamentului Antifrauda.

Sunt vizati, potrivit Realitatea TV, liderii filialelor institutiei din Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Constanta, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Mehedinti, Olt, Dolj, Caras, Timis, Cluj, Maramures, Ilfov si din sectoarele 1 si 5 din Bucuresti, in care se stie ca nivelul evaziunii este unul ridicat.

"Avem probleme cu incasarile si avem probleme cu incasarile in primul rand pentru ca am reorganizat ANAF. Ieri am reusit si la CSAT sa detasam persoanele necesare in cadrul Directiei Antifrauda, ca sa o facem sa functioneze si astazi vreau, prin adoptarea Codului insolventei, sa lovim exact unde avem probleme cu evaziunea fiscala, firme care intra in insolventa doar ca sa nu plateasca datoriile", a spus Ponta, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

Conform sursei citate, incepand cu data de 1 octombrie, comisarii Garzii Financiare sunt in perioada de preaviz timp de 30 de zile. La sfarsitul lunii, institutia se desfiinteaza, locul sau fiind luat de Directia Generala Antifrauda Fiscala.

#demitere sef ANAF, #schimbare conducere ANAF, #schimbari ANAF Guvern , #Administratia Finantelor