Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Din 1 mai, Fiscul incepe controalele pentru depistarea muncii la negru

Din 1 mai, Fiscul incepe controalele pentru depistarea muncii la negru


Fiscul va incepe in 1 mai sa verifice firmele din Ploiesti si Brasov care utilizeaza munca la negru, urmand ca actiunile sa fie extinse la nivel national din 1 ianuarie 2015. Afla din materialul urmator ce presupun controalele pe care inspectorii fiscali urmeaza sa le efectueaze.

Mai exact, Fiscul va incepe din 1 mai sa controleze firmele care utilizeaza munca la negru, iar primii contribuabilii verificati, vor fi cei din Ploiesti si Brasov. AvocatNet.ro a scris pe larg despre riscurile care se supun atat angajatorii, cat si angajatii.

"ANAF solicita angajatorilor ca in termen de 90 de zile de la demararea proiectului sa ia masuri in vederea conformarii voluntare la obligatiile ce le revin conform prevederilor Codului muncii, Codului fiscal si Codului de procedura fiscala. Precizam ca se vor efectua inspectii si controale la nivelul contribuabililor care prezinta risc in ceea ce priveste evaziunea in domeniul contributiilor sociale, de sanatate si al impozitului pe venit. In activitatea de control vor fi formate si angrenate echipe mixte, in baza acordurilor de cooperare interinstitutionala cu autoritati ale statului, care au competenta in domeniu", se arata in documentul de presa.

Citeste mai multe despre Din 1 mai, Fiscul incepe controalele pentru depistarea muncii la negru pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1770 ori