Din 1 mai, Fiscul incepe controalele pentru depistarea muncii la negru

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 16:59
1928 citiri
Din 1 mai, Fiscul incepe controalele pentru depistarea muncii la negru

Fiscul va incepe in 1 mai sa verifice firmele din Ploiesti si Brasov care utilizeaza munca la negru, urmand ca actiunile sa fie extinse la nivel national din 1 ianuarie 2015. Afla din materialul urmator ce presupun controalele pe care inspectorii fiscali urmeaza sa le efectueaze.

Mai exact, Fiscul va incepe din 1 mai sa controleze firmele care utilizeaza munca la negru, iar primii contribuabilii verificati, vor fi cei din Ploiesti si Brasov. AvocatNet.ro a scris pe larg despre riscurile care se supun atat angajatorii, cat si angajatii.

"ANAF solicita angajatorilor ca in termen de 90 de zile de la demararea proiectului sa ia masuri in vederea conformarii voluntare la obligatiile ce le revin conform prevederilor Codului muncii, Codului fiscal si Codului de procedura fiscala. Precizam ca se vor efectua inspectii si controale la nivelul contribuabililor care prezinta risc in ceea ce priveste evaziunea in domeniul contributiilor sociale, de sanatate si al impozitului pe venit. In activitatea de control vor fi formate si angrenate echipe mixte, in baza acordurilor de cooperare interinstitutionala cu autoritati ale statului, care au competenta in domeniu", se arata in documentul de presa.

Citeste mai multe despre Din 1 mai, Fiscul incepe controalele pentru depistarea muncii la negru pe AvocatNet.ro

#control munca la negru, #Fisc munca la negru , #Administratia Finantelor