Cum va arata de-acum Fiscul? Noua structura a fost publicata

Marti, 02 Iulie 2013, ora 09:21
1389 citiri
Cum va arata de-acum Fiscul? Noua structura a fost publicata

Directiile judetene ale finantelor publice vor fi desfiintate, iar in locul lor se vor infiinta directii regionale ale finantelor publice, institutii publice cu personalitate juridica, a caror arie de competenta va corespunde celor 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei. Asta inseamna ca nu vor mai exista 42 de structuri la nivel national, ci doar 8, dupa cum se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial si intrat deja in vigoare.

Acelasi document prevede infiintarea unei noi structuri in cadrul ANAF, Directia Generala Antifrauda Fiscala, ce va avea atributii de combatere a actelor si faptelor de frauda si evaziune fiscala.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2013 privind unele masuri pentru imbunatatirea activitatii de administrare fiscala, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 389, din 29 iunie 2013, documentul fiind elaborat in cadrul procesului de accelerare a reformei administrative a ANAF.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reorganizare anaf, #reorganizare FISC, #proiect reorganizare ANAF , #Administratia Finantelor