Cum facem rost de mai multi bani la buget?

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 10:47
1997 citiri
Cum facem rost de mai multi bani la buget?

Daca vrem mai multi bani pentru scoli, sanatate sau drumuri, cu bugetul actual este aproape imposibil, sustine premierul Victor Ponta, fiind necesare, astfel, masuri urgente de crestere a incasarilor la buget.

Oficialii institutiilor de resort au indicat, in ultima perioada, posibilitatea unei modificari de amploare a politicii fiscale, prin introducerea de noi impozite, modificarea sistemului de impozitare a proprietatii sau chiar prin incurajarea, prin recompense materiale, a spiritului civic. Cel putin aceasta din urma nu ar functiona in Romania, unde predomina mai degraba spiritul delatiunii, potrivit prim-ministrului, care i-a transmis initiatorului ideii "se gandeasca de multe ori inainte de a veni cu un proiect".

Intr-adevar, in contextul in care Romania are printre cele mai reduse venituri fiscale din Uniunea Europeana in pofida nivelului ridicat de taxare, se impun schimbari atent gandite. Viziunea Guvernului si a partenerilor internationali ai Romaniei cu privire la solutionarea acestei contradictii va fi proiectata in Strategia bugetar-fiscala pentru perioada 2013-2016, iar directia aleasa acum va influenta in cele din urma capacitatea statului de a asigura finantarea corespunzatoare a unor domenii esentiale.

Cititi mai multe despre

Cum facem rost de mai multi bani la buget? pe Ziare.com

#incasari buget stat, #masuri incasari buget Romania, #crestere incasari buget stat, #declaratii Ponta buget stat , #Administratia Finantelor