Blejnar are alergie la Ponta si demisioneaza de la ANAF

Joi, 03 Mai 2012, ora 13:48
2224 citiri
Blejnar are alergie la Ponta si demisioneaza de la ANAF

Fostul sef ANAF, Sorin Blejnar, a anuntat ca demisioneaza de la conducerea departamentului care va controla marile averi, deoarece nu doreste sa lucreze intr-o administratie condusa de Victor Ponta si ca va activa intr-o firma privata sau se va implica in politica.

"Am decis sa demisionez din functia publica de director al Departamentului numit generic ?Directia de Control al Marilor Averi?, din cauza faptului ca sunt un om de onoare. Refuz sa lucrez intr-o administratie publica condusa de un premier care in ultimii ani a atacat si denigrat continuu activitatea ANAF si a conducerii acesteia din considerente personale si politice", a declarat fostul presedinte ANAF.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in urma cu doua saptamani, dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a reprosat ca nu a atins tinta privind colectarea in doua luni de venituri suplimentare reprezentand 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale.

Dupa revocarea de la conducerea ANAF, Blejnar a revenit in functia publica de conducere a departamentului care va controla marile averi, pe care a ocupat-o in vara anului trecut in baza Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici.

Primele discutii legate de infiintarea acestui departament au fost initiate in 2009 chiar de Blejnar, an in care acesta a initiat, impreuna cu fostul ministru de Finante Gheorghe Pogea, si programul de restructurare a administratiei financiare, derulat impreuna cu Banca Mondiala.

Blejnar se retrage de la conducerea departamentului de control al marilor averi in conditiile in care schimbarea sa din functie era posibila doar dupa parcurgerea mai multor etape aplicate in cazul functionarilor publici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sorin Blejnar demisie ANAF, #Sorin Blejnar relatie Victor Ponta , #Administratia Finantelor