Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF: Declaratia 390 pe decembrie va fi depusa doar pe internet

ANAF: Declaratia 390 pe decembrie va fi depusa doar pe internet


Declaratia 390 privind livrarile si achizitiile intracomunitare de bunuri pentru perioadele de raportare calculate incepand cu decembrie 2011 va putea fi depusa doar pe noile versiuni de soft, incepand din 4 ianuarie 2012, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Depunerea pe internet se va realiza doar pe pagina de upload creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat.

"Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor vor putea depune documentele la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnata si stampilata. Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, declaratia 390 se va depuse doar la ghiseu, pe suport hartie cu fisier txt pe suport electronic, generata prin programele de asistenta accesibile pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili - Programe utile - Declaratii fiscale", a precizat ANAF.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratia 390 vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice- Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiunile, documentatia de ajutor.

Informatii detaliate sunt disponibile la birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice; telefonic - la Centrul de asistenta a contribuabililor, la numarul 031.40.39.160; dar si pe pagina de internet ANAF.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2445 ori