ANAF a adus 8,3 miliarde de lei in patrimoniul public

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 15:36
1603 citiri
ANAF a adus 8,3 miliarde de lei in patrimoniul public

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a derulat in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie controale financiare in urma carora patrimoniul public al statului a fost reintregit cu suma de 8,3 miliarde lei, se arata intr-un comunicat transmis luni de ANAF.

"Urmare a controalelor financiare derulate in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie, patrimoniul public al statului a fost reintregit cu suma de 8,3 miliarde lei constand in diferente rezultate din reevaluarea unor bunuri din domeniul public al statului, investitii din fonduri publice care nu au fost incluse in valorile bunurilor din domeniul public al statului, inregistrarea in contabilitate a unor bunuri din domeniul public al statului", se precizeaza in comunicat.

ANAF, prin aparatul de control financiar (Directia generala de control financiar si structurile subordonate), a derulat in primele noua luni actiuni de control financiar la 4.926 agenti economici.

Institutia a verificat regii autonome, companii nationale, societati nationale si societati comerciale cu capital integral sau majoritar de stat care au raportat pierderi, au concesionat bunuri proprietate publica a statului sau au beneficiat de finantari rambursabile garantate de stat, alocari de la bugetul de stat cu titlu de subventii sau transferuri.

De asemenea, au fost verificate si firmele care au avut in gestiune sau administrare bunuri din domeniul public al statului sau au constituit si virat dividende din profitul net pentru exercitiile financiare 2007-2009.

"In cadrul activitatii de control financiar, ANAF a stabilit venituri suplimentare la bugetul general consolidat in suma de 1,7 miliarde lei si a intocmit un numar de 82 sesizari penale pentru un prejudiciu in valoare totala de peste 316 milioane lei", se mai spune in comunicat.

Activitatea de control financiar vizeaza verificarea modului de administrare si utilizare a resurselor financiare si respectarea reglementarilor financiar-contabile la agentii economici cu capital de stat sau majoritar de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ANAF control financiar, #ANAF patrimoniu public, #verificare firme, #control ANAF , #Administratia Finantelor