Ministrul Transporturilor, nemultumit de stadiul lucrarilor la autostrada Arad-Nadlac

Duminica, 25 Martie 2012, ora 09:04
3256 citiri
Ministrul Transporturilor, nemultumit de stadiul lucrarilor la autostrada Arad-Nadlac

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a vizitat, sambata, santierul autostrazii Nadlac-Arad si s-a aratat nemultumit de ritmul in care se desfasoara lucrarile, cerandu-le constructorilor sa dubleze numarul utilajelor si al muncitorilor pentru a finaliza asfaltarea in acest an.

"Am vazut ca ati lucrat la podete, ati lucrat la pasaje, la structuri importante, ati atacat zonele importante in aceasta perioada. E bine ca ati atacat problemele importante inainte. Numai ca greul abia acum incepe. Si in urmatoarele sase luni trebuie sa demonstrati ca aveti acelasi ritm si ca puteti sa sustineti lucrarea in asa fel incat asfaltarea sa fie terminata in acest an", a spus Alexandru Nazare.

Reprezentantul firmei Alpine, care executa lucrarile, s-a plans ministrului ca platile nu sunt la zi, ultima plata fiind din noiembrie. "Am dori sa se faca o decontare mai facila a lucrarilor, pentru ca, fara falsa modestie, ritmul de executie a lucrarilor este inainte, iar ritmul platilor este in urma", a spus reprezentantul firmei Alpine Bau GmbH.

Constructorul a mai cerut urgentarea expropierilor si revizuirea acordului de mediu pentru a se putea utiliza pamant din mai multe puncte pentru terasamentul autostrazii.

Radu Munteanu le-a raspuns si ziaristilor care l-au intrebat despre muncitorii care ar fi plecat in ultimele saptamani de pe santier deoarece nu le-au fost platite salariile. "Muncitorii au fost platiti inclusiv cu salariile din luna ianuarie, urmand ca saptamana viitoare sa se achite restantele din luna februarie. In acest moment sunt circa 100 de angajati, ingineri, mecanici, muncitori pe autostrada, urmand ca in urmatoarele doua saptamani sa ajungem la capacitate maxima si vom lucra in doua schimburi", a explicat Munteanu.

Proiectul tronsonului de autostrada Nadlac-Arad prevede proiectarea, supervizarea si constructia unei autostrazi (2x2) intre orasele Nadlac si Arad, in lungime de 38,8 km si a unui drum de legatura intre Nadlac si DN 7, in lungime de 5,9 km.

Autrostrada va avea doua poduri peste cursuri de apa, 11 pasaje (doua supraterane si noua peste autostrada), trei noduri rutiere, zone de stationare pe o suprafata de 4.000 metri patrati, din care jumatate vor fi spatii de parcare, dar si un centru de intretinere si doua zone de servicii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada romania, #autostrada Arad Nadlac, #lucrari autostrazi Romania , #Administratia Domeniilor Statului